Com és el procés terapèutic?

Les emocions reprimides o inhibides generen tensió muscular, és un mecanisme insconscient après durant la nostra primera infància per tal de bloquejar impulsos que el nostre voltant ens va ensenyar que eren inadequats. Aquestes tensions musculars són les responsables de dolors, contractures i més enllà, malalties psicosomàtiques, però tot i que tinguin un origen emocional, són a la fi, malalties reals. Al treballar des del cos, donem a aquestes tensions i emocions amagades un espai on poder existir, on ser mirades, sentides, compreses i expressades.

El treball d’alliberament i descàrrega, desbloquejant la respiració, la veu, deixant espai a la descàrrega corporal… ens permet trobar altres formes de viure i expressar les nostres emocions, formes saludables per nosaltres i també per les relacions amb les persones amb les que vivim. Donem un espai de cura i protecció per l’alliberament i expressió d’emocions que generalment tenim reprimides i que ens generen malestar: la ira, la por, el fàstic, la tristesa… un espai a través de la vivència corporal on retrobar l’alegria i també la calma.

Les tensions musculars són creades per nosaltres de forma insconscient. Quan les fem conscients a través de la teràpia, reprenem aquest camí cap al nostre interior. Les tensions son nostres, les hem creat nosaltres, per tant, estan en nosaltres també les eines per poder desfer-les, és un camí d’aprenentatge on descobrim una nova forma de relacionar-nos amb nosaltres, d’expressar-nos, de sentir-nos i de viure’ns.

El procés terapèutic ens facilita:

  • Sentir les nostres emocions des d’una vivenciació profunda i sanadora, deixant-nos espai per a expressar tot allò que en altres contextos del nostre dia a dia no ens és possible.
  • Prendre contacte amb el nostre cos: alliberar tensions, millorar la respiració, afavorir la relaxació o recuperar l’energia.
  • Posar ordre a les nostres emocions: clarificar-les, comprendre d’on vénen i descobrir els propis mecanismes defensius i de repetició.
  • Trobar formes més sanes d’estar amb un mateix, amb les situacions, amb les decisions i amb els altres.

A través d’alliberar la dolència corporal podrem expressar i sanar l’emoció que aquesta porta associada i a la inversa. L’espai terapèutic forma el marc en el qual a través de la paraula donem forma i comprenem aquest procés viscut.

TRACTAMENT

S’atén la manifestació de diversos trastorns psicològics i psicosomàtics. Tot i que som conscients que no sempre les dolències físiques estan relacionades amb un estat emocional o psicològic, podem atendre només la vessant corporal o bé, atendre de forma global la nostra persona, deixant pas a una major consciència, escolta del nostre cos, de les nostres emocions i vincular d’una forma més clara la nostra connexió i autoconeixement.

Les consultes més habituals són:

  • Estats de depressió, tristesa o dol.
  • Trastorns d’ansietat, estrès, insomni…
  • Conflictes amb l’autoestima, pèrdua del sentit de la vida.
  • En el cos: dolors d’esquena, problemes tensionals, migranyes, dificultats respiratòries, trastorns gastrointestinals, alimentaris, obsessions, fòbies…
  • Fibromiàlgia, esgotament crònic.
  • Dificultats de relació, parella, laborals, orientació vital.

En el camí terapèutic es promouen les sensacions de relaxació, arrelament, assentament sòlid i segur en el cos, la vitalitat, el moviment armònic, l’equilibri global, l’expressivitat i la connexió emocional.