Anàlisi psicocorporal interactiu – APCI

APCI és un enfocament terapèutic psicocorporal que convina el llenguatge verbal amb el corporal. Busca augmentar el benestar, millorar la qualitat de les nostres relacions i la possibilitat d’assolir els nostres objectius a la vida.

Va ser creat per Àngel Bonet en una continuïtat i integració de diferents corrents terapèutiques. Ell va ser Analista Bioenergètic certificat per la IIBA (Institute for Bioenergetic Analysis of New York) des de 1986, sent membre actiu i formador estatal durant més de 30 anys. És Diafreoterapeuta i des de fa més de 20 anys és formador Analista psicocorporal en APCI.

APCI en la seva vessant corporal convina el Mètode Mézières de la fisioterapeuta Françoise Mézières d’estirament de les cadenes musculars i reajustament postural global, juntament amb les teràpies que se’n van derivar com la Diafreoteràpia de Malen Cireron, la Morfoanàlisi de Serge Peyrot.

APCI integra en la seva part psicoterapèutica diferents aspectes de la psicoanàlisi de Sigmund Freud amb les seves actualitzacions en psicologia dinàmica i amb l’Anàlisi bioenergètica d’Alexander Lowen, en seguiment de Wilhelm Reich en la integració del cos en la teràpia des d’una perspectiva analítica. Incorpora aspectes de la psicologia arquetípica de Carl Jung i sobretot el treball amb estructures narcicistes i pre-edípiques de la personalitat de Heinz Kohut i Melanie Klein.

Durant el procés terapèutic es treballen les dinàmiques de relació des de l’Anàlisi transaccional, per tal de comprendre com aquestes ens afecten en el moment actual i així poder trobar els canvis que ens ajudaran a sentir-nos millor des de la connexió amb el moment present i des del nostre estat adult.